Demode i Borovik u 2021. godini!

Godinu 2021. pamtiti ćemo kao još jednu u nizu koja je bila u znaku Covid 19 pandemije. Srećom, brojevi zaraženih i epidemiološke mjere počele su se ublažavati početkom proljeća pa sve do kraja ljeta što je omogućilo radne, rekreativne i sportske aktivnosti na samom jezeru i Demode kući za odmor.

Početak radova u našoj prirodnoj oazi započeli su na proljeće. Prvenstveni cilj bio nam je dovršetak ostave iza same sjenice te čišćenje i uređenje sjenice i interijera kuće.

S obzirom na njenu veličinu, najveći izazov svakako nam je bila ostava koju smo uspješno realizirali. Nadalje, posao koji nam je oduzeo više vremena od planiranog je svakako uređenje sjenice s čime nastavljamo i ove 2022. godine.

demode kuca za odmor sjenica

Nakon detaljnog čišćenja i brušenja cigle uredili smo pod i zid kako bi sjenici dali novi sjaj i ljepotu. Sljedeći korak bila je sama kuća čiju unutrašnjost smo uredili te obogatili s elementima, kuhinjskim aparatima, priborima i dr.

Napokon, trud je bio više nego vidljiv i kuća je bila spremna za sljedeći korak – otvorenje.

Ruralni turizam s ciljem odmora, rekreativnih i sportskih aktivnosti na području Paučja i jezera Borovik je na samome početku. Upravo zbog toga bilo nam je jasno kako moramo imati Demode „osobnu iskaznicu“ na internetu.
Veliki korak bilo je kreiranje naše web stranice na kojoj se trenutno nalazite čiji je autor SWIPE – obrt za digitalni marketing.
Osim toga, kreirali smo i profile na Airbnb-u te društvenim mrežama Facebook i Instagram putem kojih budući posjetitelji ove prirodne oaze u nekoliko klikova mogu doći do informacija o smještaju i sadržajima u Demode kući za odmor.
Iako je promocija stalno djelovanje, moramo priznati kako se naš trud isplatio te su posjetitelji i iz drugih dijelova Hrvatske zvali i informirali se o našem obiteljskom projektu.

 

Logo demode kuca za odmor

Treba napomenuti kako nismo jedini koji su prepoznali potencijal  jezera Borovik i njegove okolice. Uz nas, postoje i još tri kuće za odmor na lokaciji Mandićevac( Village Wine house) , Drenje (Garden Holyday Home) i Majar (OPG Konjarik) . Osim obiteljskih projekata potencijal je prepoznat na razini općina Drenje i Levanjska Varoš te Osječko-Baranjske županije.

Za sada, njihov doprinos je uglavnom infrastrukturnog karaktera. Primjerice, najavljeno je kako će se u narednih nekoliko godina uložiti u izgradnju plaže i popratnih sadržaja na samome jezeru.

Fokus nije samo na jezeru Borovik. S druge strane, općina Levanjska Varoš je 2021. godine započela pripreme za otvorenje jednog bazena i ugostiteljskog objekta na lokaciji Breznica Đakovačka gdje se nalazilo poznato kupalište s ljekovitom vodom.

 

Demode kuca za odmor breznica

Također, krajem 2021. godine započelo je asfaltiranje ceste kroz selo Paučje što će posjetiteljima Demode kuće za odmor donijeti bolju prometnu povezanost i atraktivnost u smislu šireg izbora lokacija za posjetiti.

Ipak, moramo priznati kako rad i disciplina nisu bili jedina vrsta aktivnosti jer nakon toliko rada u prirodi, nismo zaboravili uživati u njoj. Prvi puta bili smo domaćini mladom društvu u travnju koje je ispratilo prijatelja u bračni život na što smo iznimno ponosni. Rad i poslovi koji se odvijaju na imanju Demode kuće za odmor završavali su druženjem pod sjenicom uz obaveznu hranu i prirodni ambijent s kojim upoznajemo sve veći broj naših posjetitelja.

Ljeto je stiglo vrlo brzo, a s njim i događaji na jezeru Borovik.

Održavali su se:  Maraton lađa, Triatlon Borovik, Dječje utrke Borovik, Jiu-Jitsu četverodnevni Camp te turniri u ribolovu. U zadnjih nekoliko godina razina događaja na samome jezeru narasla je na višu razinu, a još bolje je to što se organizirani događaji ponavljaju iz godine u godinu što uvelike doprinosi promociji borovičkog kraja te okolnih sela poput Paučja.

Događaji koji okupljaju veliki broj ljudi postaju sastavni dio ljeta na Boroviku što potiče i pomaže razvoju dodatnih sadržaja za koje svakako ima mjesta i interesa.
Možemo se pohvaliti kako je Demode kuće za odmor bila domaćin bjelovarskoj ekipi tijekom utrka lađa što ukazuje na povećanu potražnju smještajnog kapaciteta tijekom većih sportskih događaja.

demode kup borovik

Prethodnu godinu smatramo uspješnom. Prvenstveno zbog toga što smo započeli s našom pričom obilježenom trudom uže obitelji i prijatelja kojima se ovim putem zahvaljujemo.  Ponosni smo na zadovoljstvo naših gostiju i očekivanja koja su im ispunili borovički kraj i Paučje. Ovim putem se zahvaljujemo i FB stranici “Paučje u tri koraka” koja svojim fotografijama vjerno dočarava Paučku svakodnevnicu!

Što očekivati i što nas čeka u 2022. godini? Bez sumnje, trud i marljivost kao do sada, ali i obogaćivanje dodatnih sadržaja što se pokazalo uspješnim adutom za privlačenje većeg broja posjetitelja.

Aktualna epidemiološka situacija dodatno popularizira odmor na svježem zraku i prirodi što planiramo iskoristiti. Dugoročno ćemo raditi na tome da naša obiteljska prirodna oaza iz godine u godinu posjetiteljima može pružiti sve više sadržaja za što kvalitetniji odmor dok će šuma, jezero i putevi sami dati doprinos kao i do sada.

 

Demode kuca za odmor zima

Pratite nas na web stranici te društvenim mrežama, a mi svima Vama, prošlim i budućim gostima  želimo sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu,

Fotografije su preuzete s FB stranice “Paučje u tri koraka”