Kuća za odmor Demode

Dodatni sadržaji

Maraton lađi

SAZNAJTE VIŠE

Biciklizam

SAZNAJTE VIŠE

Borovik triatlon

SAZNAJTE VIŠE

Demode

Jezero Borovik, seoski turizam, biciklizam,triatlon i još puno toga!

Ideja koja nas je vodila pri nastajanju Demodea je bila odmor. Svima nam je potreban odmor ali ne samo u smislu da ne radimo ništa nego i odmor od telefona, mobitela, interneta, automobila, stresa i današnjeg tempa života. Zahvaljujući tehnologiji nikada nismo bili bliži ali isto tako zahvaljujući njoj nikad nismo bili više udaljeni, jedni od drugih i od prirode. Demode je zamišljen tako da odmorite svoju dušu tako što ćete provesti vrijeme okruženi prirodom, s dragim ljudima i “izolirani” od svijeta. U neposrednoj blizini Demodea se nalazi mnoštvo sadržaja koji će Vam pomoći da se odmorite, zabavite i budete spremni za “povratak” u život. Za svakog postoji nešto što ga zanima. Biciklizam, sportski ribolov, očuvana priroda, religijska središta, seoski ugođaj i još mnogo toga je na dohvat ruke!

Za svakog postoji nešto što će mu pomoći da se zabavi i da mu posjet Demodeu bude nezaboravno iskustvo!

Mateo Dragičević, Vaš domaćin

demode paučje bicikli

Najam bicikala / Biciklizam

Kroz selo Paučje uz kuću za odmor Demode, prolazi biciklistička staza dužine 28 kilometara. Vožnjom kroz stazu se mjenja nekoliko krajolika, od šumskog puta, puta uz jezero, vožnja po cesti i vožnja kroz brda, za ljubitelje biciklizma staza je zaista posebna. U našoj ponudi imamo 5 MTB bicikala marke TREK MERLIN 5 koji su dostupni za najam!

 

 • 3 muška modela
 • 2 ženska modela

Jezero Borovik

Stvoreno je krajem 1970-tih godina stvaranjem akumulacijskog jezera od rijeke Vuke,a ime je dobilo po selu istog naziva koje je obitavalo na tome prostoru prije njegova potapanja i otvorenja jezera. Postoji lokalna legenada koja govori o vrhu Crkve koja se vidi na određenom području na jezeru. Borovik svojom površinom od 160 hektara iz godine u godinu privlači veliki broj posjetitelja kako avanturističke, tako i sportske prirode. Karakteristike jezera Borovik poput njegove maksimalne dubine od 15 metara te dužine od 4,2 kilometara idealne su za različite vrste riba poput šarana, grgeča, amura, smuđa, soma, štuke, linjaka, babuške i dr. Idealna pozicija za turnire,a prije svega ribolovne koji se održavaju svake godine od proljeća do jeseni.
Fotografije preuzete sa FB stranice “Paučje u tri koraka”!

Selo Paučje

  Selo Paučje nalazi se u zapadnom području Osječko-Baranjske županije iznad akumulacijskog jezera Borovik na 215 metara nadmorske visine. Šumski putevi i makadam Paučju odaju izoliranost i reflektiraju njegovu povijest koju čini obrada zemlje i kultura življenja u starom seoskom duhu. Posebnost malih slavonskih sredina je u očuvanju tradicijskog načina života iako je djelom uvjetovan povijesnim događajima i društvenim procesima. Usprkos tome,njegovi žitelji vrijedno odrađuju svoju svakodnevnicu koja se odnosi na hranjenje životinja, obradu zemlje te proizvodnju domaćih suhomesnatih proizvoda, sira, likera,vina, sokova, džemova te domaćeg kruha.

  Fotografije preuzete sa FB stranice “Paučje u tri koraka”!

  Sportski ribolov

  Jezero Borovik je idealna pozicija za turnire, a prije svega ribolovne koji se održavaju svake godine od proljeća do jeseni. Sportsko ribolovna natjecanja koja se redovno organiziraju na jezeru Borovik su:

  • Carp Cup Borovik
  • Somijada
  • Spin Cup

  borovik triatlon demode

  Borovik Triatlon

  Jezero Borovik je zbog svojih prirodnih karakteristika idealno mjesto za Triatlon utrku. Jezero, šuma, makadam i očuvana priroda je savršeno mjesto za “punjenje baterija”.
  Zadnjih nekoliko godina se organizira “Borovik Triatlon” te je to jedan od najposjećenih događaja godine na Boroviku. Triatlon se sastoji od dječje utrke i utrke za odrasle.

  Utrka za “odrasle” se sastoji od:

  • 400 metara plivanja
  • 21 km bicikliranja
  • 5 km trčanja

  Više na FB stranici Triatlon Borovik!

  Maraton lađi Borovik

  Kup Borovik je utrka inspirirana “Maratonom lađa” koja će se odvijati na akumulaciji Borovik, koja će okupiti deset ekipa iz cijele Hrvatske kako bi odmjerili snage veslajući rutu od cca 10 km.  Događaj je veoma popularan i posjećen te je postao jedan od glavnih događaja u Osječko-baranjskoj županiji. U slučaju ako niste nikad gledali takav događaj uživo, ovo je pravi događaj za Vas!

  Više na FB stranici Kup Borovik!

  demode

  Religijski turizam

  Na pola puta između Trnave i Levanjske Varoši, svega 13 km od jezera Borovik i sela Paučje, u prekrasnom prirodnom okruženju maloga sela Ovčara, 15-ak kilometara zapadno od Đakova, nalazi se prvo hrvatsko svetiše Božjeg Milosrđa. Već deset godina ondje hodočaste deseci tisuća vjernika, nalazeći duhovni mir i uslišenje svojih molitvi i zavjeta. Intenzitet dolazaka sve je veći s obzirom kako je središte Đakovačko – Osječke nadbiskupije u Đakovu gdje se nalazi i Teološki fakultet u čijom organizacijom Ovčaru posjećuje sve veći broj vjernika.

  Druga vjerska lokacija u Đakovštini, a koja se nalazi nedaleko od Paučja i jezera Borovik je samostan sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj izgrađen početkom 21.stoljeća. U njega su useljenje pripadnice crkvenog reda Karmeličanke koje tamo obitavaju do današnjega dana.

  demode kuca za odmor biciklistička staza